Verbintenissenrecht

Verbintenissenrecht gaat over overeenkomsten en of die op juiste wijze worden nagekomen. Consumentenrecht en handelszaken vallen hieronder. Ook schadevergoedingen maken deel uit van het verbintenissenrecht.
Het is een vak apart om overeenkomsten zó op te stellen, dat u de risico’s op niet-nakomen, of op het verbeuren van boetes zoveel mogelijk uitsluit. Dat luistert vaak nauw en dat kan u maar beter zo vroeg mogelijk regelen, wanneer er nog geen vuiltjes aan de lucht zijn.

Als er eenmaal een geschil is, dan is het zaak om er met zo min mogelijk kleerscheuren van af te komen. Dat vergt soms creativiteit, maar ook een scherpe analyse, oog voor detail, zorg voor bewijsaanlevering en de kunst de andere partij of de rechter ervan te overtuigen hoe de oplossing van het geschil eruit zou moeten zien. Soms moet er bij wijze van spreken met de vuist op tafel worden geslagen, op andere momenten moet juist een open hand toegestoken worden om eruit te komen. Met het juiste inzicht in de problematiek en met een goede kennis van zaken van wat het recht erover zegt maakt u de beste kans. Een hele uitdaging. Maar met een goede advocaat heeft u een streepje voor.